Із 8 жовтня WhatsApp ввів нову заборону для користувачів месенджера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс для спілкування вже 8 жовтня оновиться, отримавши одну нову функцію. Відразу після встановлення оновленої нової версії WhatsApp користувачі зіткнуться з одним далеко не найприємнішим нововведенням. Йдеться про повну заборону для всіх і кожного, обійти яку ніяк не вийде, принаймні без використання додаткових гаджетів. 

Адміністрація месенджера побачила сенс у тому, щоб заборонити зберігати, пересилати та здійснювати інші дії з медіафайлами, отриманими від співрозмовників. Така новація означає, що якщо відправник фотографії, документа чи відеоролика про це забажає, він зможе заборонити своєму співрозмовнику зберігати копії цієї інформації, у тому числі у вигляді скріншотів.

При спробі зробити скріншот у WhatsApp інформації, яка заборонена до розповсюдження, з’явиться повідомлення з помилкою, або замість медіафайлу буде відображатися просто чорне або біле тло, залежно від налаштувань телефону. Така нова можливість повинна буде значно і дуже відчутно підвищити захищеність інформації користувача та посилити рівень конфіденційності інформації. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб заборонити співрозмовнику здійснювати будь-які дії з фотографіями, відеороликами та документами достатньо відправити такого роду інформацію як самовіддаляється через якийсь час. У такому разі, зробивши це, виявиться можливо легко та просто захистити дані від копіювання чи розповсюдження.

Нововведення з’явиться у версії месенджера для Android-телефонів та iPhone, а станеться це вже 8 жовтня. Саме з цього моменту всі користувачі без винятку втратить можливість зберігати різними способами інформацію з приватних чатів та групових розмов, якщо така має вийти. Більше того, зберегти її не вийде не лише через скріншот екрану, але ще й з використанням функції запису екрана. 

Таким чином, єдиним способом зберегти фото, відео чи документ залишиться лише використання спеціальних сторонніх програм, або фізичне фотографування екрана телефону, на якому відображається інформація, іншим електронним гаджетом, наприклад, телефоном або планшетом. При цьому ніяк відключити таку функцію захисту не вийде, тому з її наявністю всім і кожному доведеться примиритися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.