Україна веде переговори про постачання ракет із радіусом дії понад 100 км

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київ намагається домовитися з Вашингтоном про постачання ракет, які дають змогу вражати цілі на дистанції понад 100 кілометрів. Про це CNN розповіла Оксана Маркарова, яка працює у США українським послом.

Глава дипмісії зазначила, що дискусії щодо доцільності надання ЗСУ далекобійної ракетної зброї продовжуються. Позиція Києва зводиться до того, що для якнайшвидшого звільнення захоплених територій української армії потрібні тактичні ракети.

На думку українських журналістів, переговори ведуться про постачання ракет ATACMS. Цього тижня стало відомо, що Київ готовий погоджувати із Вашингтоном кожен удар за допомогою цих ракет. У разі передачі тактичної ракетної зброї ЗСУ Пентагон зможе ветувати рішення Генштабу про завдання ударів по конкретних цілях. Такий підхід унеможливить атаки за допомогою ракет ATACMS на територію РФ, чого так бояться у Вашингтоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Жодного додаткового обладнання для використання тактичних ракет ATACMS української армії не знадобиться. Їх можна запускати з ракетних установок M142 та M270, які перебувають на озброєнні ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.