TikTok відстежує ваші дії в інтернеті, навіть якщо у вас немає програми

Розслідування Consumer Reports (CR) показало, що TikTok співпрацює зі зростаючим числом компаній, що спеціалізуються на зборі даних про людей. Ці дані збираються для складання вашого портрета і показу персоналізованої реклами

Це стосується і тих, хто не має акаунтів у TikTok. Ці компанії вбудовують крихітні трекери TikTok, які називають “пікселями”, у свої веб-сайти. Потім TikTok використовує інформацію, зібрану цими пікселями, щоб допомогти компаніям націлити рекламу на потенційних клієнтів і визначити, наскільки добре працює їх реклама.

Щоб вивчити, як TikTok використовує онлайн-стеження, CR попросив компанію Disconnect, що спеціалізується на безпеці, просканувати близько 20 000 веб-сайтів на наявність пікселів компанії. До списку включили 1000 найпопулярніших сайтів загалом, а також кілька найбільших сайтів із доменами, що закінчуються на “.org”, “.edu” та “.gov”. CR виявили сотні організацій, які діляться з даними з TikTok.

“Якщо ви зайдете на головний сайт Об’єднаної методистської церкви, TikTok дізнається про це. Чи зацікавлені у приєднанні до організації Weight Watchers? TikTok дізнається і про це. Департамент економічної безпеки штату Арізона повідомляє TikTok, коли ви переглядаєте сторінки, присвячені домашньому насильству чи продовольчій допомозі. Навіть організація Planned Parenthood (організація, що надає послуги з охорони репродуктивного здоров’я по всьому світу) використовує трекери, автоматично повідомляючи TikTok про кожну людину, яка заходить на її сайт.”

Жодна з цих організацій не відповіла на прохання про коментар CR. Дані, що передаються на TikTok, можуть включати вашу IP-адресу, унікальний ідентифікаційний номер, сторінку, на якій ви знаходитесь, а також те, що ви натискаєте, набираєте або шукаєте, залежно від того, як налаштований сайт.

Якщо TikTok отримує дані про когось, хто не має облікового запису на TikTok, компанія використовує ці дані тільки для агрегованих звітів, які вона надсилає рекламодавцям про їхні веб-сайти, сказав представник TikTok виданню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я