Пошук Google кардинально змінився

Компанія Google запустила оновлену пошукову систему. Тепер пошук повністю покладається на нейромережевие алгоритми і використовує штучний інтелект для видачі більш релевантних і багатих результатів.

Під час введення пошукового запиту відображаються контекстні підказки, варіанти автозаповнення та ключові фрази. Залежно від того, що було знайдено, під пошуковим рядком з’являються різні опції (показ зображень, посилання на інтернет-магазини тощо). Якщо користувач шукає географічне місце, тут же будуть наведені подробиці: карта, відстань через навігатор погоді, фотографії звідти, посилання на місцеві форуми та обговорення. Ці нововведення вже з’явилися у мобільній версії пошукача Google у США. Найближчими тижнями вони поширяться на інші країни.

Сервіс Google Lens для пошуку інформації щодо зображень теж був покращений за допомогою нейромережевих технологій. Тепер він працює ще швидше та підтримує переклад тексту з 70 мов. Також удосконалено режим Immersive View для детального перегляду місцевості в Google Картах — відтепер він дозволяє побачити, як виглядає той чи інший район міста в різні пори року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.