Найочікуваніші новинки Apple, які мають вийти до кінця 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з останніх чуток, які доходять до нас із Купертіно, Apple не планує проводити у жовтні повноцінну презентацію своїх продуктів. Швидше за все, у компанії обмежаться звичайними прес-релізами. За таким підходом можна зробити висновок про те, що нічого принципово нового нас цього року вже не чекає і презентація 7 вересня була останньою, наповненою справді новими пристроями. Але як на мене, так крім заліза, Apple має ще велику кількість програмних продуктів, які деякі користувачі очікують з великим нетерпінням.

Як мінімум, це iPadOS 16 з новим режимом багатозадачності Stage Manager . Однак і залізниці до кінця року мають вийти досить цікавими. Якщо ви, як і я, чекали на жовтневу презентацію заради нових Айпадів, то не поспішайте розчаровуватися. Зібрали для вас найочікуваніші продукти Apple , які мають вийти до кінця 2022 року.

Живі дії — iOS 16

Під час презентації iOS 16 Apple показала інтерактивні банери для екрану блокування, які, на мою думку, зроблять невелику революцію у тому, як ми взаємодіємо з нашими смартфонами. Ця функція отримала назву Live Activities. Її суть полягає в тому, що прямо з екрана блокування ви можете в режимі онлайн стежити за якимись подіями без необхідності розблокувати смартфон і відкривати програму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, це актуально для відстеження кур’єра або того, як замовлене таксі рухається до пункту, де вас потрібно забрати. Після виходу iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з Dynamic Island Apple розширила дію Live Activities і на нього. Прямо там будуть відображатися результат спортивного змагання, і при якійсь зміні, наприклад, забитому голі, “острів” буде розширюватися і показувати більш детальну інформацію. Ця функція очікується разом із виходом iOS 16.1 та відповідним оновленням програм сторонніх розробників. Швидше за все, її вихід відбудеться найближчого місяця.

iPhone 14 Plus – дата виходу

Хоча iPhone 14 Plus і був представлений ще 7 вересня, але й досі не надійшов у продаж. Цього року Apple вирішила вивести для цієї моделі окрему дату початку продажу. Із чим це пов’язано, не зовсім зрозуміло. Можливо, якісь труднощі з виробництвом потрібної кількості смартфонів, а можливо, просто вирішили більш рівномірно розподілити продажі. Але факт залишається фактом.

Один з найочікуваніших смартфонів Apple стане доступним з 7 жовтня. Тому ті, хто його замовив, вже можуть потихеньку налаштовуватись на швидке отримання новинки.

iPad 10 2022

Особисто для мене саме iPad 10 – найочікуваніша новинка цієї осені. Зважаючи на все, Apple збирається привести зовнішній вигляд усієї лінійки планшетів до єдиного дизайну коду. І ювілейна версія планшета не має стати винятком. За останніми витоками iPad 10 отримає плоскі грані і зменшені рамки. Однак відмови від кнопки “Додому” з датчиком Touch ID , якого так чекають, не відбудеться.

Купертіно просто зменшать рамки до мінімально можливих розмірів, щоб зберегти кнопку. Плюс до всього, очікується заміна Lightning на USB-C. Це істотно додасть планшету додаткових можливостей щодо підключення зовнішніх накопичувачів і додаткових пристроїв. Якщо вдасться зберегти стару ціну, це буде черговий хіт Apple.

Коли вийде iPadOS 16

З року в рік ми звикли, що iOS, iPadOS та watchOS виходять одночасно. Але цього року традицію було порушено . У iPadOS 16 Apple зважилася на глобальну зміну режиму багатозадачності. Усі планшети на процесорах M1 отримають новий режим під назвою Stage Manager. За допомогою нього можна прямо на екрані планшета зручно розташувати кілька вікон та працювати в них одночасно.

За рівнем зручності такий режим значно випереджає комбінацію Split View та Slide Over. З урахуванням того, що Stage Manager вимагає велику кількість ресурсів, то за короткий термін з моменту анонсу на WWDC 2022 у Купертіно не змогли досягти його ідеальної роботи. Тому вихід iPadOS 16 довелося відкласти щонайменше до жовтня. Подивимося, як Apple провела роботу над помилками і чи вдалося їй вирішити усі проблеми iPadOS 16.

MacBook Pro 2022 і iPad Pro 2022 – коли вийде

Думка об’єднати ці пристрої в один пункт прийшла несподівано, але видалася дуже логічною. Крім нового процесора, всі ці пристрої не отримають жодних змін. Ноутбуки на 14 і 16 дюймів багато користувачів і так називали практично ідеальними робочими машинами з потужними процесорами.

А що покращувати у найпродуктивнішому планшеті з усіх, які зараз існують, уявити досить складно. Тому для цих пристроїв очікується просто еволюційний розвиток у вигляді нічим не примітних дрібних покращень та встановлення нового процесора з сімейства M2, який зробить усі ці пристрої ще потужнішими та продуктивнішими. Для iPad Pro це буде звичайний M2, а MacBook Pro на вибір M2 Pro або M2 Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.