Новини України та Світу

Huawei знайшла ще один спосіб обійти санкції та робити хороші телефони

Share

Як ми всі добре знаємо, після введення санкцій проти Huawei компанія не здалася та продовжує боротися, випускаючи нові моделі телефонів. Оскільки під санкції потрапили всі без винятку суббренди компанії, деякі з них продали. Одним з найвідоміших прикладів є Honor – бренд, який продовжує долати проблеми і випускає все нові моделі смартфонів. Але це не єдиний обхідний шлях, який придумала китайська компанія, щоб її телефони були присутні на ринку незалежно від того, під якою назвою вони виходять і хто отримує за це гроші. Ось ще один приклад таких моделей розповсюдження смартфонів.

Смартфони Hi Nova

Бренд Hi Nova був запущений у 2021 році та належить китайській державній пошті Китаю. І раптом пошта Китаю випустила власні смартфони, які напрочуд схожі на пристрої серії Nova від Huawei. А вся річ у тому, що ще у 2019 році China Post та Huawei підписали угоду про партнерство.

Нескладно здогадатися, що розробка, створення та виробництво мобільних пристроїв – це Huawei, а від пошти Китаю – лише шильдик та купівля комплектуючих. Таким простим способом компанія Huawei отримала необхідні компоненти, зокрема, чіпи 5G. Також цей обхідний шлях дозволяє встановити останню версію Android на смартфони з сервісами Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Нові nova мало відрізняються від старих.

Характеристики Hi nova 9 Pro

Прикладом такого обходу санкцій та спільної співпраці двох компаній став смартфон Hi nova 9 Pro – результат ребрендингу Huawei Nova 9 Pro. У нього 6,72-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 2676х1236 пікселів із частотою оновлення 120 Гц та підтримкою HDR10+, а також чіпсет Snapdragon 778G, 8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ постійної. На задній панелі знаходиться четверна камера 50+8+2+2 Мп, а фронтальна камера отримала роздільну здатність 32 Мп. Акумулятор розрахований на 4000 мАг і має функцію швидкого заряджання з потужністю 100 Вт.

Де продаються телефони

На даному етапі пристрої Hi Nova доступні виключно в Китаї. Але експерти не виключають, що асортимент пристроїв цієї компанії зростатиме. Це означає, що дуже скоро новинка та моделі, які вийдуть на її базі, будуть доступні і в інших країнах . Є навіть ймовірність, що вони будуть продаватися у нашій країні. Але те, що вони вийдуть за межі Китаю, можна не сумніватися.

Перспективи нового бренду можуть бути дуже привабливими, якщо вони можуть обійти санкції і дотримуватися нормального періоду запуску. Рекламувати нові телефони буде зовсім не складно , адже всі і так знатимуть їхнє коріння. Так, наприклад, смартфони Honor чудово продавалися, як тільки компанія пішла у ”самостійне плавання” та почала випускати свої новинки. Вони зберегли всі риси того, за що ми так любили Huawei, але були позбавлені недоліків, притаманних їм останні пару років.

Google на телефоні Huawei

Крім того, що вони підтримують роботу в мережах п’ятого покоління, вони можуть працювати з сервісами Google на системному рівні і отримують всі необхідні оновлення та сучасні компоненти. Тобто це повноцінні смартфони без будь-яких обмежень.

Новий суббренд поки не вийшов на повну потужність, але має всі підстави це зробити. Слово Nova за десяток поколінь цього смартфона вже стали загальним іменем і асоціюються з Huawei, як iPhone — з Apple. Тому цього вже достатньо для забезпечення досить високого рівня продажів. Я сам скористався декількома моделями Nova і був дуже ними задоволений.

Зараз Huawei не так активно пропонує свої смартфони в Росії, але проблем із їхньою покупкою немає. Вони ввозяться або паралельним імпортом, або якимись іншими компаніями. Якщо буде ухвалено рішення про розширення географії продажів на нашу країну, можна не сумніватися, чи всі ми зможемо їх купити за бажання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    Представлена ​​Veo – перша нейромережа для створення відео від Google

    На конференції I/O 2024 компанія Google представила свою першу нейромережу для створення лагідних роликів за…

    14.05.2024

    Google створила десктопну операційну систему для смартфонів

    Компанія Google модифікувала операційну систему ChromeOS таким чином, що її вдалося запустити на смартфонах лінійки…

    14.05.2024

    Android 15 стане останнім великим оновленням для цих телефонів Galaxy: список

    Gizmochina склала список пристроїв Samsung Galaxy, які перестануть оновлюватись після завантаження Android 15 (One UI…

    14.05.2024

    ASUS випустила мобільний геймпад ROG Tessen

    Компанія ASUS випустила новий ігровий контролер ASUS ROG Tessen, який призначений для смартфонів під керуванням…

    14.05.2024

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024