Фальшиві гроші в Україні розповсюджують таксисти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З початком бойових дій українським фальшивомонетникам стало важче працювати. Ділки, які продавали підроблені гроші, передаючи їх клієнтам через мережу схованок, почали шукати інші способи поширення свого товару. Адже поліцейські патрулі та тероборона все частіше знаходять таємні посилки з фальшивками, завдаючи шкоди «бізнесу» шахраїв.

Таксисти замість схованок

Винахідливі фальшивомонетники швидко вигадали нову схему поширення підробок. Тепер українцям, які купили собі партію підроблених грошей, замовлення передають через таксистів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схема дуже проста:

  • таксист забирає на Новій пошті посилку із фальшивками, яку потрібно доставити протягом дня;
  • замовник у свою чергу отримує від продавця фальшивок номер водія, який має передати йому пакунок;
  • клієнт телефонує таксисту і вказує, де залишити посилку або кому її передати.

Виявити водіїв, які працюють одразу на кількох роботодавців — службу таксі та фальшивомонетників, майже неможливо. Для шахраїв такий спосіб поширення підроблених грошей виявився справжньою знахідкою.

Водії також не в програші. За доставку однієї посилки з фальшивками отримують $10. Як розповіла “працівниця” одного з найбільших “магазинів” фальшивок, за місяць такої роботи можна заробити близько $1500.

Банківський контроль шахраям не страшний

Збувати придбані фальшивки «дилери» можуть у магазинах, аптеках, супермаркетах тощо, причому невеликими сумами, щоб не викликати підозри.

При цьому ряд фальшивомонетників пропонує більш витончений спосіб позбутися підробок:

  1. Клієнту надсилають sim-картку та дані банківської картки для входу в додаток банку.
  2. На карту потрібно покласти отримані фальшивки,
  3. А потім поповнити ними криптогаманець.

Таким чином, ниточку до фальшивок буде обірвано. При цьому як шахраї, так і їх клієнти, що в даному випадку стають співучасниками, отримують чималу вигоду з фальшивих купюр.

Безпека понад усе

У правоохоронних органах зазначають, що, незважаючи на винахідливі способи поширення фальшивок, зловити фальшивомонетників та їх посібників все ж таки можна. Затриманим за такий злочин згідно із законом загрожує до 7 років позбавлення волі. Тож ризикувати своєю свободою заради легких грошей точно не варто.

Водночас громадянам порадили перевіряти всі гроші, які потрапляють їм у руки, адже зустріти фальшивку можна будь-де. Змінювати валюту слід лише у банках чи обмінниках, у яких ви впевнені. А в побуті краще користуватися банківськими картками, а не готівкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.