Навіщо потрібна Зелена карта і як її отримати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того, щоб подорожувати своїм автомобілем в інші держави, потрібно оформити спеціальні документи, в тому числі Зелену карту.

Для подорожей до інших країн потрібна Зелена карта, яка є страховим полісом для автомандрівників. З її допомогою можна законно перетинати державні кордони власним автомобілем. Купити Зелену Карту можна за посиланням https://ukasko.ua/insurance/green-card

Оформлення Зеленої картки є обов’язковим для відвідування багатьох країн. При цьому всім діє єдина форма. Якщо автомобіль не стоїть на обліку, то оформити на нього зелену карту не вийде, що слід враховувати під час транзиту автомобілів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Карту виготовляють на бланку зеленого кольору формату А4. Оформляти Зелену карту слід лише в тих організаціях, які мають дозвіл на оформлення полісів. Варто враховувати, що на ринку є багато посередників, які не мають права оформляти Зелену картку. В інтернеті можна знайти список організацій, які мають міжнародну акредитацію. При цьому варто використовувати лише той перелік, який містить актуальну інформацію. Не всі страхові організації оформляють Зелені карти, оскільки такий поліс передбачає великі виплати у разі страхових випадків. Через це страхові компанії не хочуть брати участь, щоб не зазнавати збитків.

В даний час можна оформити Зелену карту онлайн, так що не доведеться ходити в офіс. Карту можуть доставити кур’єром протягом декількох днів.

На кордоні можна спробувати оформити поліс швидше, якщо подорож спочатку не планувалася і потрібно терміново кудись їхати своєю машиною. Однак варто враховувати, що отримання прикордонного полісу може бути ризикованим, оскільки Зелену карту можуть оформити представники організації, в якій немає міжнародної акредитації.

Для отримання картки фізичній особі потрібна наявність техпаспорта на машину, а також паспорт особи, на кого буде оформлено страховку. Якщо йдеться про юрособу, то тут знадобиться реєстраційне свідоцтво та друк.

За правилами оформляти карту можна лише за місяць до поїздки. При цьому термін дії самої карти починатиметься з того моменту, коли буде перетнуто кордон. Слід враховувати, що у страховій організації не завжди бувають зелені бланки, так що краще оформити поліс за кілька тижнів до запланованої поїздки. Термін зелений картки може бути різним, починаючи від 15 днів. Максимальний термін поліса становить 1 рік.

Якщо потрібно їхати з причепом, йому також знадобиться поліс, як і у випадку з мотоциклами. Одні із найвищих тарифів за системою Зеленої карти на автобуси. У цьому підсумкова сума залежить від цього, наскільки днів оформляється карта.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.