Світовий рейтинг доступності інтернету: на якому місці опинилася Україна

До рейтингу увійшли 117 країн.

epa07779330 A woman runs a internet connection speed test on her laptop computer in Moenchengladbach, Germany, 18 August 2019. According to a report by Funke Media Group newspapers, only about every third municipality in Germany had gigabit Internet connections last year. EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Україна потрапила на 50 місце у світі та на 32 місце в Європі у рейтингу доступності інтернету. Щоб оплатити фіксоване з’єднання, потрібно працювати 75 хвилин, а мобільне – 211 хвилин. Такими є дані сервісу VPN Surfshark.

Найгірша ситуація склалася в Кот-д’Івуарі. Місцеві мешканці мають працювати понад 65 годин для оплати фіксованого широкосмугового інтернету за місяць. Країна потрапила на останнє місце.

Ізраїлю та Вірменії дісталися перші рядки рейтингу. В обох державах потрібно працювати менше ніж 20 хвилин, щоб оплатити інтернет.

Загалом, за спостереженнями авторів дослідження, доступність фіксованого інтернету у світі почала вимагати більше часу – потрібно працювати довше на 6 хвилин. У випадку з мобільним інтернетом потрібно працювати на 2 хвилини менше.

Для отримання зазначених відомостей фахівці Surfshark встановлювали співвідношення найдешевших тарифів та середньої погодинної оплати у кожній країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.