LG втричі покращила дальність роботи 6G та встановила рекорд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Може здатися, що 5G тільки-но з’явився, але 6G вже на горизонті. Цим займаються у Росії. Інженери LG Electronics та Інституту Фраунгофера Генріха Герца (HHI) потроїли рекорд відстані для передачі даних за технологією 6G.

У той час як 5G і більш ранні технології використовують частоти нижче 100 ГГц, 6G вийде за ці межі і перейде в терагерцевий (ТГц) спектр, що не використовується в даний час. Це дає такі переваги, як швидкість передачі даних, що в 50 разів перевищує швидкість 5G, і затримку, яка становить лише 10% від 5G.

На шляху до впровадження цієї технології дослідники з LG та HHI встановили новий рекорд відстані для передачі даних за технологією 6G. На частотах від 155 до 175 ГГц команда передала дані на відстань 320 м на свіжому повітрі. Це більш ніж утричі далі за попередній рекорд, який команда встановила рік тому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це особливо вражає з огляду на те, що одним з головних недоліків 6G є малий радіус дії. Для боротьби з цим команда використовувала підсилювачі на початку та наприкінці шляху сигналу. Підсилювач передавача був посилений до 20 децибел-милливатт (дБм) порівняно з 15 дБм у попередньому випробуванні. Підсилювач приймача також знизив рівень шуму, забезпечивши більш чіткий прийом сигналу.

Ці удосконалення дозволили дослідникам збільшити відстань передачі до нового рекорду в 320 м. Важливо, що це означає проходження технічного кордону – базові станції 6G у міських районах повинні розташовуватися на відстані близько 250 м одна від одної, тому перевищення цієї відстані є ключовим кроком до розгортання таких станцій у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.