Monobank відмовиться від російської мови: пора переходити на державну мову

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Virtual Monobank вирішив відмовитися від російської мови в додатку. Найближчим часом підтримка окупаційних мов зникне з сервісу.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський. Бізнесмен зазначив, що народився і виріс у Дніпрі, де все життя розмовляв російською – і його за це ніхто не гнобив.

Але й ті, хто приходить на нашу землю вбивати мирних людей, говорять російською.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– Ця мова асоціюється з тими, хто вбиває, ґвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що все не так однозначно. Тому я хочу перестати думати цією мовою чи хоча б навчитися добре говорити українською. У найближчій версії програми ми вилучимо російську мову з Монобанку, – додав Олег.

Гороховський нагадав, що Monobank – український банк, який зараз доступний лише рідною мовою. За словами бізнесмена, з кожним днем ​​кількість користувачів, які вибирають російську мову в додатку, зменшується. Сьогодні їх 838 тисяч, хоча 24 лютого їх було 1,19 млн, або 30% від загальної кількості.

– Ми дуже хочемо, щоб наші клієнти віднеслися з розумінням до цього рішення і почали частіше спілкуватися державною мовою, – додав співзасновник банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.