ЗМІ: Пентагон має намір передати Україні сучасні танки західного виробництва

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пентагон розглядає можливість передачі Україні сучасних бойових танків, – стверджує німецьке видання Süddeutsche Zeitung, посилаючись на власні джерела.

У статті йдеться про те, що США тиснуть на своїх європейських партнерів, щоб вони наростили обсяги військової допомоги Україні.

Süddeutsche Zeitung зазначає, що після чергової зустрічі міністрів оборони на аваїбазі Рамштайн, яка знаходиться у ФРН, голова Пентагону Ллойд Остін підкреслив, що військова допомога Україні має бути сучасною та включати танки, бойові машини піхоти та іншу броньовану техніку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому німецьке джерело повідомляє, що під час наради Остін не говорив про танки, а нагадав, що західні країни відправили зенітні установки Gepard, БМП MRAP та іншу броньовану техніку.

Ініціативу зміцнити обороноздатність нашої країни важкою зброєю офіційний Берлін підтримує, але сам ділитися танками Leopard не збирається. Через це опозиція критикує уряд. Так експерт із зовнішньої політики партії ХДС Норберт Ретген заявив, що уряд ФРН несе історичну відповідальність за підтримку України і порадив дістати танки зі складів Бундесверу.

“Вони ніде більше не використовуються для відновлення миру”, – зазначив соратник Ангели Меркель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.