Apple буде використовувати 85% мережі Globalstar для функції супутникового зв’язку в iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple домовилася з Globalstar про використання 85% пропускної спроможності її мережі для роботи функції супутникового зв’язку у смартфонах серії iPhone 14.

Згідно з документами, поданими до Комісії з цінних паперів та бірж США, Globalstar надасть і підтримуватиме всі ресурси, включаючи персонал, програмне забезпечення, супутник, шлюзи, супутниковий спектр та документи, необхідні для партнерства, а Apple отримає пріоритетний доступ до цих ресурсів.

Крім того, Apple фінансуватиме 95% капітальних витрат Globalstar на розвиток та обслуговування своєї супутникової мережі. Виробник iPhone також покриє певні витрати по позиках Globalstar, пов’язані з новими супутниками, та інші затверджені витрати за необхідності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, всі смартфони серії iPhone 14 отримали функцію Emergency SOS для виклику екстреної служби через супутники Globalstar. Покупці iPhone 14 отримають два роки безкоштовної передплати супутникового зв’язку. Поки неясно, чи ця функція працюватиме у всіх країнах, і скільки вона коштуватиме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.