Яка функція iPhone 14 не працюватиме в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало відомо, що функція екстреного виклику за допомогою супутникового зв’язку, який Apple запровадила в iPhone 14, в Україні не працюватиме найближчі кілька років.

На думку експерті, щоб функція Emergency SOS via satelite запрацювала в Україні, потрібно, щоб її схвалило відповідне державне відомство, наприклад, Міністерство цифрової трансформації.

До того ж, свої труднощі є і з підключенням до супутників. Супутниковий зв’язок в iPhone забезпечує американська компанія Globalstar. Тим більше, що iPhone 14 може підключатися до супутників тільки цього оператора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Така сама ситуація і з супутниковим зв’язком у смартфонах Huawei. Загалом, на думку експерта, подібні функції впроваджують тоді, коли технологічно компанії вичерпали себе, «і їм просто нема чого представляти».

На даний момент Emergency SOS via satelite у нових iPhone працює тільки на території США та Канади. В Україні вона найближчими роками не включиться, оскільки для цього Apple має отримати дозвіл держав в особі, наприклад, Мінцифри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.