Представлений новий стандарт USB — у два рази швидше за попередній

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Організація USB Implementers Forum, відповідальна за розробку USB, анонсувала новий стандарт цієї технології — USB 4 version 2. Він передбачає передачу даних зі швидкістю до 80 гігабіт в секунду, але найпримітніше те, що його підтримуватимуть навіть існуючі кабелі, випущені раніше. технології.

Швидкість USB 4 version 2 вдвічі вища, ніж USB 4 і Thunderbolt 4, причому вона досягається як у існуючих кабелів USB Type-C, так і у кабелів, розроблених спеціально для реалізації нового стандарту. Нові кабелі будуть активними, тобто для забезпечення максимальної швидкості їм, можливо, знадобиться окреме харчування.

USB Implementers Forum також обіцяє сумісність USB 4 version 2 з DisplayPort та PCIe, тобто кабелі з підтримкою цієї технології можна буде використовувати для підключення моніторів та іншої комп’ютерної периферії, що потребує високої швидкості передачі даних та великої потужності живлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Специфікації USB 4 version 2 поки що не затверджені остаточно. Це може статися в кінці жовтня напередодні конференції USB DevDays, яка проходитиме в Сіетлі на початку листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.