Ще кілька виробників можуть відмовитись від комплектної зарядки

Пам’ятаєте, скільки шуму було після того, як Apple перестала класти в комплект з iPhone зарядний пристрій? Я навіть назвав би це хвилею хейта. У тому числі й багато виробників підколювали американську компанію, кажучи у своїй рекламі ”а в нас усе нормально…”. Ось тільки в наступних поколіннях моделей Samsung і Xiaomi, які виступали найактивніше, також не було комплектної зарядки. Особисто я вважаю, що це добре, але багато хто зі мною не погодиться. Тим більше, що донедавна становище бюджетних та середніх смартфонів видавалося стабільним. Тепер більше моделей можуть залишитися без зарядного пристрою в комплекті.

Телефони без зарядного блоку в комплекті

Якщо ви не пам’ятаєте, чому компанії відмовилися від комплектної зарядки, вони заявляли, що так буде краще для екології. Хтось казав, що так виходить стримувати ціни на смартфони, мовляв, ціна залишилася незмінною, але комплект зменшився. Особисто я б взагалі продавав смартфони без зарядки та дроту. Якби знав, що так вони коштуватимуть дешевші приблизно на вартість цих аксесуарів. Просто у мене накопичилося багато оригінальних і сторонніх зарядок, і мені просто не потрібне те, що в коробці. А якщо буде потрібно, я доплачу різницю та отримаю потрібні мені аксесуари.

Але багато хто говорить про те, що компанії просто в край [нахабніли], і тому почали нав’язувати покупку аксесуарів. Правда є і з того, і з іншого боку, але зараз не про це, а про те, що Apple, Samsung, Google і Xiaomi більше не кладуть адаптер живлення в комплект з усіма або частиною своїх пристроїв. Є деякі винятки щодо ринків, де наявність зарядки є обов’язковою за законом, але це рідкісні випадки.

Чи буде зарядка у комплекті Oppo

Тепер Oppo провела сесію питань та відповідей зі своїм віце-президентом з міжнародних продажів та обслуговування Біллі Чжаном у кулуарах конференції, присвяченої європейському дебюту Oppo Reno 8 та інших пристроїв, що відбулася у Парижі. Одним із багатьох питань, порушених у ході їх майже годинної розмови, було те, чи Oppo буде класти зарядку в комплект поставки нових телефонів.

Біллі Чжан почав з демонстрації досвіду своєї команди у галузі швидкої зарядки за допомогою рішення SuperVooc. Виробник готується випустити зарядний пристрій на 240 Вт. Він має напругу 24 вольти і силу струму 10 ампер, а буде запущено 2023 року. При цьому батарея ємністю 4500 мАг може повністю зарядитись за дев’ять хвилин. І це відбувається без шкоди терміну служби батареї.

Найшвидша зарядка телефону

Враховуючи це, Біллі Чжан зазначає, що Oppo хоче й надалі робити цю технологію доступною для користувачів. Тому що компанія усвідомлює, що зараз може бути складно знайти на ринку зарядний пристрій SuperVooc. Зарядний пристрій потужністю 80 Вт для Find X5 Pro (і Reno 8) навіть не включено до каталогу компанії. Однак доступний блок на 65 Вт і кабель, що додається.

Представник каже: “На даний момент ми повинні продовжувати класти його в коробку, щоб надати його нашим користувачам”. З іншого боку, він дає зрозуміти, що Oppo розглядала можливість видалення зарядного пристрою з упаковки деяких продуктів, починаючи з 2019 року. Біллі Чжан підкреслює, що компанія справді думає над цим питанням. А постачання зарядних пристроїв SuperVooc до певних магазинів робить такий розвиток подій більш ймовірним.

Чи будуть всі телефони продаватися без заряджання

Ми не знаємо, чи дійсно Oppo прибере зарядний пристрій із комплекту постачання всіх своїх наступних смартфонів. Але ймовірність дуже велика, і компанія цього не приховує. Особливо враховуючи те, що я сказав на початку, про те, що простіше зробити ціну смартфона на кілька десятків доларів, ніж класти в комплект дорогий адаптер живлення.

Ходять чутки і про те, що інші виробники наслідуватимуть цей приклад, включаючи багато китайських компаній (OnePlus, Huawei та інші). Поки що це лише чутки та доказів немає, але якщо раніше їх стримувала конкуренція, то зараз, коли всі відмовилися від зарядки, це їхній вибір. Вони можуть зробити комплектну зарядку конкурентною перевагою або відмовитися від неї, не програвши нічого не на тлі конкурентів. Це наш новий світ, в якому немає комплектного адаптера живлення. А якщо він вам потрібний, ви можете купити його окремо, зокрема замовивши на AliExpress. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.