Характеристики Snapdragon 6 Gen 1 злили у мережу до презентації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер Еван Блас опублікував детальні характеристики неанонсованого чіпа Qualcomm для недорогих смартфонів – моделі Snapdragon 6 Gen 1. Крім вбудованого 5G-модему, новинка, судячи з витоку, виявиться цікавою сумісністю з актуальними інтерфейсами, швидкісною оперативною пам’яттю і датчиками камер високого рівня.

Згідно з джерелом, новий чіп з артикулом SM6450 виготовлятиметься за 4-нм техпроцесом та отримає підтримку мереж 5G, а також технології швидкої зарядки Quick Charge 4+. Кількість ядер у наведеній специфікації не уточнюється (імовірно їх буде вісім), але відома максимальна тактова частота CPU – 2,2 ГГц. Процесор сумісний з екранами, роздільна здатність яких не перевищує Full HD+, та 108-мегапіксельними камерами.

Графічне ядро ​​нової SoC (модель також не уточнюється) матиме підтримку OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1 і 10-бітної глибини кольору. Смартфони на базі Snapdragon 6 Gen 1 зможуть записувати HDR-відео 4K @ 30 fps та уповільнені ролики зі швидкістю до 240 fps. Крім того, згадується підтримка стандартів Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2 та оперативної пам’яті LPDDR5 (до 12 ГБ).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата анонсу Snapdragon 6 Gen 1 поки невідома – за чутками, чіп представлять разом із флагманським Snapdragon 8 Gen 2 на заході Snapdragon Summit, який пройде з 15 по 17 листопада цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.