Google тестує новий дизайн пошукача. Користувачі від нього не в захваті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія розпочала обмежений бета-тест оновленого дизайну пошукової сторінки google.com. Від звичної «класики» він відрізняється мінімальним інтерфейсом, в якому роль вкладок «Малюнки», «Відео», «Новини» та інших займають підказки, що розширюють запит. Проте оцінили нововведення далеко не всі учасники експерименту.

Судячи з скріншот, що з’явилися в мережі, замість вибору категорії пошуку новий UI пропонує додати до запиту потрібний тег з автоматично згенерованого списку. Наприклад, при запиті “Смартфони” система виведе під рядком пошуку підказки з ціновою категорією, брендом та пошуком по інтернет-магазинах. Такий дизайн виглядає і в мобільній версії.

Деякі користувачі вже розкритикували нововведення. Крім незвичного зовнішнього вигляду пошуковика, вони поскаржилися на некоректну роботу нових карток, які замінили вкладки. Наприклад, жителі США отримували підказки щодо ціни смартфонів в індійських рупіях. Крім того, зникло сортування за датою публікації матеріалів, що знизило точність добірки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі оновлений інтерфейс доступний лише невеликій кількості користувачів у тестовому режимі. Чи планує Google використовувати його як основне, поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.