Хакери почали продавати секретні військові документи НАТО

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

НАТО розпочало розслідування крадіжки даних із конфіденційних військових документів, які хакерська група виставила на продаж в Інтернеті, повідомляє ВВС.

Ці дані, крім іншого, включають креслення зброї, яку використовують союзники НАТО в Україні. Виробник зброї MBDA Missile Systems визнав, що їхні дані були серед “зливу”.

У своїй заяві представник НАТО сказав: “Ми оцінюємо претензії, пов’язані з даними, які, ймовірно, викрадені у MBDA. У нас немає жодних ознак того, що якась мережа НАТО була зламана”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберзлочинці продають 80 Гб викрадених даних за 15 біткоїнів (близько 1,2 млн рублів) і стверджують, що вже продали їх принаймні одному невідомому покупцю, уточнює ВВС.

У своєму оголошенні хакери стверджують, що вони мають “секретну інформацію про співробітників компаній, які брали участь у розробці закритих військових проектів”, а також “проектну документацію, креслення, презентації, відео- і фотоматеріали, контрактні угоди та листування з іншими компаніями”.

Безкоштовна вибірка даних об’ємом 50 Мб, з якою ознайомилася BBC, включає документи з позначками “NATO CONFIDENTIAL”, “NATO RESTRICTED” та “Unclassified Controlled Information”.

У файлах, які ВВС не вдалося перевірити незалежним чином, докладно описується місія “комунікаційної розвідки” американської авіаційної ескадрильї, проведена наприкінці 2020 року в Естонії над Балтикою. Вони містять журнали дзвінків, повне ім’я, номер телефону і GPS-координати людини, який імовірно перебував у центрі операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.