WhatsApp з 1 вересня перестане працювати на старих смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер WhatsApp впроваджує одне нововведення за іншим в надії зробити свої фірмові послуги якомога привабливішими і зручнішими для користувачів, але при цьому не можна рухатися вперед і постійно оглядатися назад. Впровадження новітніх технологій і передових рішень дуже важливо для розвитку, але при цьому потрібно відмовлятися від старих застарілих. Саме тому даний сервіс, яким на постійній щоденній основі користуються більш ніж 2,4 млрд людей, вирішив піти на один далеко не найприємніший для багатьох людей крок. Відповідно до такого, починаючи з 1 вересня 2022 року це ПЗ перестане працювати на старих моделях смартфонів, що функціонують під управлінням операційних систем Android та iOS.

Творці цього сервісу побачили сенс у тому, щоб відключити безліч людей від цього месенджера, тому що їхні телефони не відповідають сучасним вимогам. Сама програма WhatsApp надалі не оновлюватиметься, оскільки встановити її актуальні версії на мобільні пристрої, які визнали застарілими, стане неможливо. При цьому при спробі скористатися старими раніше встановленими версіями цього ПЗ сервіс буде писати про неможливість підключитися до серверів і, як наслідок, про повну недоступність будь-якого спілкування. Через це не вийде навіть просто елементарно прочитати те листування, яке вже є, не кажучи про відправлення повідомлення або голосовий дзвінок. Все це виявиться повною мірою недоступним.

З 1 вересня користуватися WhatsApp стане заборонено на будь-яких моделях смартфонів від абсолютно будь-яких виробників, якщо на мобільний пристрій встановлена ​​операційна система Android 4.4 KitKat або iOS 11, або будь-яка ще старіша. Таким чином, мінімальними версіями операційних систем для запуску цього месенджера вже скоро стануть Android 5.0 Lollipop і iOS 12, але ненадовго. Через якийсь час і це програмне забезпечення виявиться неможливо використовувати, тому чим свіжіша і нова версія ОС встановлена ​​на мобільний пристрій, тим на кращий і привабливіший досвід користувача всі і кожен можуть розраховувати. Щоб не втратити доступ до даного сервісу, слід оновити ОС на телефоні, або задуматися про покупку нового,

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.