Apple перейшла в режим економії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наші колеги з Bloomberg з’ясували, що Apple “затягнула пояс” останнім часом.

Так, наприклад, корпорація різко перестала витрачати величезні суми на придбання різних стартапів та IT-фірм. За даними журналістів, у 2021 та 2022 роках Apple витратила на придбання компаній близько 200 млн доларів. Для порівняння, лише 2020-го ця сума досягала 1,5 млрд доларів.

Наприклад, раніше Apple могла купувати по одному новому стартапу кожні кілька тижнів. Тепер же ситуація разюче відрізняється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо цікаво спостерігати подібне на тлі великих покупок Microsoft. Вона, нагадаємо, нещодавно анонсувала покупку Activision Blizzard приблизно за 69 млрд доларів. Та й Google з Amazon витратилися на покупки: пошуковий гігант придбав Mandiant за 5,4 млрд доларів, а інтернет-магазин має намір купити iRobot за 1,65 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.