Аналітики: Користувачі все частіше купують процесори AMD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітичне агентство Mercury Research опублікувало статистику продажів процесорів AMD у десктопному, серверному та мобільному сегментах ринку цього року. За всіма показниками компанія продемонструвала збільшення відвантажень – правда, до головного конкурента їй, як і раніше, далеко.

У другому кварталі 2022 року компанія наростила свою ринкову частку до 29,2% — це на 6,7% більше, ніж минулого року. Найбільший прогрес продемонстрували процесори Ryzen для ноутбуків, що наростили показник із 20% до 24,8%. Аналітики пов’язують це з виходом загалом вдалої серії Ryzen 6000. У свою чергу, Intel трохи «просіла», але все ще має значну частку ринку в 70,8%.

Схожа ситуація спостерігається і в десктопному сегменті, де AMD підтягнула показники до 20,6% (на 3,5% більше, ніж 2021-го). У звіті Mercury Research зазначається, що у третьому кварталі частка настільних рішень AMD може зрости через знижки на моделі серії Ryzen 5000 напередодні релізу Ryzen 7000.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сфері серверного обладнання для вендора все не так райдужно лише 13,9% ринку. Але зростання спостерігається і в цьому сегменті: продаж зріс на 4,4% за звітний період. За прогнозами аналітиків, поява серверних рішень Genoa та Bergamo прискорить темпи зростання компанії.

У звіті також йдеться про те, що цього року було продано майже 170 мільйонів материнських плат із сокетом AM4. Тому аналітики говорять про 50-мільйонну аудиторію, яка готова оновити процесор або платформу (після релізу зазвичай оновлюється третина користувачів). Загалом Mercury Research прогнозує подальше зростання продажів процесорів AMD у третьому кварталі 2022 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.