“Можна втратити всі гроші”. Коли вам у жодному разі не можна розплачуватися своєю банківською карткою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Експерт пояснив, коли краще платити готівкою, а не банківською картою, щоб не втратити свої заощадження.

Можна втратити всі гроші

На хвилі зростання безготівкових платежів багатьом українцям здається, що це найзручніший та найбезпечніший спосіб розрахунків. Але не все так просто. Бувають випадки, коли у вашому гаманці має бути готівка. Про це розповіла фінансовий експерт Ксенія Артем’єва.

Вона переконана, що вводити дані своєї банківської картки на підозрілих сайтах — це найбільша дурниця. Якщо сайт немає протоколу http (у верхньому пошуковому вікні), значить, інформація з нього передається в незашифрованому вигляді, і особисті дані з вашої банківської картки можуть легко потрапити в руки шахраїв.

До того ж, буде корисно перед оплатою перевірити магазин на надійність — уважно вивчити реєстраційні дані компанії та домену. Якщо компанії лише місяць чи трохи більше, це має насторожити, як і наявність негативних коментарів.

Небезпечно вводити дані картки для оплати покупки будь-де, якщо ви підключилися до інтернету через wi-fi. Не варто вбивати платіжні дані на чужому пристрої, щоб убезпечити себе від доступу без дозволу.

Тримати картку краще при собі

Ну і звичайно, у жодному разі не переходьте за посиланнями з пошти та месенджерів, де вимагають дані банківської картки, вашого паспорта та іншу особисту інформацію.

За словами експерта, щоб максимально себе убезпечити, для будь-яких покупок в інтернеті краще завести віртуальну картку та поповнювати її лише на ту суму, яку збираєтеся витратити, інакше легко втратити всі гроші.

Ще одна ситуація, коли готівка виявляється надійнішою за «пластику», виникла нещодавно — це поїздки за кордон. З огляду на поточні обставини, розплачуватися пластиковими банківськими картками складно. І в цьому випадку готівка – єдино правильний вихід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.