В Україні переглянуть виплати з Дії: кого можуть позбавити грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці, яким довелось шукати більш безпечного куточка нашої країни, отримують допомогу від нашої держави. Проте, уряд планує переглянути отримувачів соціальної виплати. Річ у тім, що допомогу зможуть отримувати внутрішньо переміщені особи, що знаходяться на території нашої країни. Але деякі переселенці продовжують отримувати допомогу, виїхавши за кордон. У Міністерстві планують вирішити це питання та доцільність соціальних виплат біженцям, що виїхали за кордон та отримують там матеріальну допомогу, тим самим не позбавляючись виплат на батьківщині.

Оксана Жолнович, нова очільниця міністерства, висловилась стосовно цієї ситуації. На її думку це не правильно, що українці виїхавши за кордон отримують одразу два види допомоги.

«У нас не виписано такої схеми, як тимчасове переміщення за кордон. З іншого боку, це чутливе питання, тому що ми повинні дивитися, що держава, в яку перемістилася людина, їй дає», – додає Жолнович.

Міністерка вважає що завданням Мінсоцполітики є переглянути список отримувачів та залишити допомогу тим, хто цього реально потребує. Держава продовже виплачувати кошти особам з інвалідністю та ще ряду громадян, адже не всі з них змогли підтвердити свій статус за кордоном. Пані Жолнович не виключає можливість подвійних виплат, але це питання потрібно врегулювати з урядами іншим держав.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Можливо об’єднувати цю допомогу або, якщо в країні перебування виплата досить значна, тоді думати чи варто платити ту незначну допомогу від України. Я не можу сказати, що у нас є вже готові рішення щодо цього, тому що, можливо, навіть буде краще пошукати ці гроші, щоб не створювати негатив, також дуже важливо демонструвати людям, що Україна від них не відмовилася, тому що ми маємо підтримувати зв’язок із нашими громадянами», – додала Жолнович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.