Вже доступна. YouTube запустив корисну функцію по всьому світу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відеохостинг YouTube входить до топ-3 найбільш відвідуваних веб-сайтів на планеті, а користуються ним мільярди людей з різних країн, роблячи це на щоденній основі. За рахунок даного сервісу можна дивитися відео різної спрямованості, починаючи з документального контенту і закінчуючи навчальним, що дозволяє навчитися чогось нового.

Кожен користується цим відеохостинг саме так, як йому захочеться, а сприяє цьому повна безкоштовність даної платформи, за рахунок якої зовсім нічого платити за доступ до цього програмного забезпечення не потрібно. Розробники активно розвиває це програмне забезпечення, знову і знову додаючи до нього різні нові функції та можливості, щоб якнайбільше людей ним активно користувалися, знаходячи даний сервіс найкращим у своєму роді.

І ось тепер користувачам доступна нова функція, яка стала доступною в останній версії YouTube для iPhone, iPad та Android. Найновіше програмне забезпечення отримало по-справжньому корисне нововведення, здатне поліпшити досвід користувача використання відеохостингу і перегляду різного роду контенту. Тепер відеоролики з нестандартним співвідношенням сторін будуть оброблятися спеціальними алгоритмами з метою покращення їхньої якості, а також, крім того, забезпечити найкраще масштабування контенту на екрані електронного пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо корисною така функція виявиться для старих відеороликів та різноманітних телепередач, створених у співвідношенні 4:3. На сучасних електронних пристроях контент у такому форматі виглядає не надто привабливо через величезні рамки з боків.

Тепер додаток YouTube дозволяє масштабувати відео так, щоб кожен міг налаштувати найбільш підходящий варіант відображення конкретно для себе. До цього моменту «підганяти» можна було лише відео формату 16:9 та 16:10, щоб вони краще виглядали на сучасних витягнутих екранах 18:9 та 21:9, а також будь-яких подібних. Нові алгоритми також покращують якість старих знімків, а також пропонують деякі додаткові можливості.

Нова можливість має експериментальний характер, як запевняє Google. Якщо вона виявиться недостатньо затребуваною або просто не сподобається користувачам, цю функцію відключать та зроблять недоступною. В іншому випадку вона стане постійною можливістю ПЗ в мобільних додатках.

Для того, щоб масштабувати контент у співвідношенні 4:3 або будь-якому іншому, поки що необхідно мати обліковий запис Google зі статусом Premium. Простіше кажучи, така можливість доступна тільки за наявності преміум-підписки. Щоб отримати доступ до нововведення, потрібно мати обліковий запис з подібним статусом, а також оновити програму YouTube через Play Market або App Store до найактуальнішої останньої версії, яка вже доступна для завантаження по всьому світу. 

Швидше за все, у майбутньому доступ до такої функції отримають і прості користувачі, які не оплачують преміум-підписку та дивляться відеоролики з рекламними вставками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.