Люди почали масово переходити з Android на iPhone – деталі

Android стрімко втрачає базу користувача. Про це повідомляє закордонний ресурс Gizchina із посиланням на компанію Apple.

Згідно з джерелом, Apple прозвітувала про свої доходи за другий квартал 2022 року. За її словами, виручка стала рекордною і склала 83 млрд доларів — це на 2% вище, ніж минулого кварталу. При цьому виявилося, що чимала частина цих доходів з’явилася завдяки перебіжчикам з Android.

Тім Кук повідомив, що останні місяці ряди користувачів iPhone активно поповнюються колишніми користувачами Android-смартфонів. Він сказав, що компанія «ставить рекорд як за виручкою, так і за кількістю переходів на iPhone з Android».

Таким чином, Кук підтвердив дані незалежного аналітичного агентства StockApp — звіт був опублікований ближче до початку року. Згідно з ним, вже тоді Android почав втрачати все більше користувачів. Якщо дивитися на показники за останні чотири роки, то частка Android на ринку смартфонів скоротилася приблизно на 8% – з 77,32% до 69,74%. При цьому у першому кварталі частка iPhone серед популярних брендів зросла з 15% до 18%.

Достовірно невідомо, чому користувачі почали так різко переходити з Android на iPhone. Але дослідження повідомляє ще один цікавий факт: користувачі iPhone залишаються лояльнішими і не бажають йти на Android — більше 98% користувачів айфонів задоволені ними. У випадку з Android все навпаки – користувачі набагато частіше змінюють бренд смартфонів або зовсім йдуть на iOS. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.