Новини України та Світу

Apple воскресить три популярні гаджети

Share

Зовсім недавно Apple відзвітувала про прибуток: якщо коротко, то все в повному порядку. Щоправда, є певні нюанси, пов’язані із падінням продажу техніки. Незважаючи на це, Тім Кук зазначив, що минулий квартал став відображенням сталості компанії. Не знаємо, чи це пов’язано з падінням прибутку, але під шумок з’явилася новина про те, що Apple відродить три своїх гаджети, які з різних причин канули в лету. Звичайно, це будуть нові покоління пристроїв, а не просто старі версії, які зберуть із залишків на складах. Поговоримо про те, які гаджети Apple планує повернути , щоб заробити більше.

Розумна колонка Apple HomePod

Apple зняла з продажу HomePod трохи більше року тому, вирішивши зосередитись на mini-версії. Схоже, в компанії пошкодували, що позбулися великої колонки: вона вийшла в 2018 році і зачарувала користувачів своїм якісним звуком, але всіх засмутила вартість майже 350 доларів, що набагато вище, ніж в інших аналогів.

Навіть здешевлення до 299 доларів не допомогло продажам зрости. Після того, як одноразовий HomePod зняли з продажу, багато хто став купувати його втридорога в інтернет-магазинах у свою колекцію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді компанія дійсно планує оновити HomePod і обладнати його чіпом S8 з Apple Watch, які повинні представити цієї осені. Швидше за все, колонка збереже форм-фактор класичного HomePod, але пристрій прокачає звук і оновить дисплей зверху. Загалом буде цікаво.

Найменший Макбук

Думали, що нетбуки залишились у минулому? А ось і ні: Apple нещодавно випустила MacBook Air і Pro на 13 дюймів, але настільки захопилася, що вирішила зробити ноутбук ще компактнішим. Такою, до речі, вже була: про MacBook Air 12 дюймів, який вийшов у 2015 році. Важив він менше кілограма, що саме собою є досягненням, але вся проблема полягала в системі охолодження — кулерів просто не було.

В іншому це був дуже практичний пристрій з високою автономністю, але не найактуальнішим на той момент залізом — з Intel Core M з частотою 1,1 ГГц не вдалося зліпити чогось розумного і багатьох це не влаштовувало. Тепер у Apple є чіпи М1 і М2, тому лінійку можна відродити на сучасному процесорі. В усякому разі, у цьому впевнений Марк Гурман: він стверджує, що Apple випустить маленький MacBook до 2024 року. Можливо, це буде навіть MacBook Pro, а не MacBook Air.

iMac Pro 2022 — характеристики

Ще один пристрій, якого багатьом не вистачає до цього дня – це iMac Pro. Apple відмовилася від моноблоку у березні минулого року перед виходом 24-дюймового iMac з M1. iMac, який вийшов наприкінці 2017 року, довго не оновлювали і прибрали з продажу несподівано, позбавивши користувачів актуального заліза, хоча різнобарвного iMac з М1 її цілком достатньо. Втім, багатьом її недостатньо, тому підвищена продуктивність залишилася лише у Mac Pro і свіжого Mac Studio.

Те саме відзначили і в Apple, запропонувавши використовувати інші доступні варіанти. Тим не менш, Марк Гурман впевнений, що Apple працює треба збільшеним iMac або iMac Pro з Apple Silicon  він має вийти наступного року. Швидше за все, його обладнають чіпом М2 Pro, М2 Max або прокачаним чіпом М3 – залежить від того, чи не з’явиться у Apple щось нове на той момент. Ймовірно, iMac Pro буде мати аналогічний дизайн, що і актуальні iMac, але без чорних рамок на екрані (так-так, це ми вже чули про MacBook Air, а віз і нині там). Але колір залишиться тим самим – Space Gray.

Поки Apple намагається повернути до життя, Samsung вже заглядає у майбутнє: за чутками, компанія готує дисплей для смартфонів із різною частотою оновлення у різних частинах екрану. Звичайно, навіть тут є слід Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024