У США назвали якості російської ракети «Изделие 305», яка використовується в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт у галузі радянської та російської авіації Петро Бутовський опублікував статтю в американському виданні The Drive з описом російської ЛМУР — легкої багатоцільової керованої ракети, відомої також, як «Изделие 305».

За словами експерта, про ці ракети мало інформації. ЛМУР запускаються з гелікоптерів Ка-52 та Мі-8, обладнані оптико-електронною головкою самонаведення та АС-БПЛА — апаратурою зв’язку з безпілотним літальним апаратом виробництва Рибінського конструкторського бюро «Промінь». При цьому, на думку Бутовського, «Изделие 305» оснащені американським блоком живлення Tesla Electric та німецькими мікросхемами Telefilter.

ЛМУР наводяться за допомогою вищезгаданої АС-БПЛА, що має незвичайну краплеподібну форму, яка підвішується під лівим коротким крилом на вертольотах Ка-52М. На Мі-8МНП-2 антена для радіозв’язку розташована в обтічнику носової частини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бутовський припустив, що ракети, що використовуються під час спецоперації в Україні, належать ФСБ.

Експерт зачепив і деякі незвичайні характеристики ЛМУР. Зазначається, що це ракети можна запускати з установок, змонтованих на БТР. І ці здібності викликають питання.

“Очевидно, що навколо ракети ЛМУР багато неясностей”, – підкреслив Петро Бутовський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.