Новини України та Світу

Instagram закриють? Генеральний директор розповів, що тепер буде з Instagram

Share

На це натякнув генеральний директор сервісу Адам Моссері. За його словами, соціальна мережа, яка колись була орієнтована на публікацію фотографій, прямо зараз трансформується в щось зовсім на себе не схоже. Залишилося тільки зрозуміти, що буде з Інстаграмом у майбутньому, чи правдиві чутки про те, що сервіс планують закрити і що таке цікаве він може перерости. Спробуємо розібратися.

Чи закриють Інстаграм

Йдеться про переформатування сервісу під відео , яке Інстаграм оголосив своїм новим пріоритетом. Таким чином він перетвориться фактично на другий Тікток, а соціальна мережа для фотографій в його особі буде закрита. Ну, принаймні фігурально. Тому що сама програма Instagram фізично ніхто закривати не планує. Зрештою, перегнати всю аудиторію з одного надпопулярного додатка до абсолютно нового — досить проблематично.

А щоб нікого не втрачати і при цьому не відлякувати, розробники почали поступово перебудовувати Інстаграм таким чином, щоб через нього було зручніше споживати саме відеоконтент. Напевно, ви і самі вже помічали, що тепер у стрічці публікацій все частіше миготять рілси — короткі відео тиктокерського формату, — натискання на які переносить вас в окрему стрічку з такими ж роликами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З часом Інстаграм все більше і більше ставатиме сервісом не про фото, а про відео. Прямо зараз розробники експериментують з різними змінами програми, які зроблять його зручнішим для цього. Але навіть якщо ми нічого не змінюватимемо примусово, рано чи пізно це все одно станеться природним чином. Відео стане новою опорою існування Інстаграм, – сказав Моссері.

Що буде з Інстаграмом

За фактом Моссері правий. Традиційна стрічка Інстаграма із фотографіями та підписами до них уже давно мертва. Це нікому не цікаво. Сьогодні контентмейкери в основному пиляють сторіс, а фото викладають швидше за інерцією — як би виправдовуючи початкове призначення сервісу. Сталося це з кількох причин:

  • По-перше, людям потрібне життя. Їм остогидли рафіновані постановочні фотографії, де автор постає супер-красивим чи супер-успішним.
  • По-друге, сторіс припускають розміщення відео, а не фото. А це, як не крути, інтерактивніший формат, бо статика всіх дістала.
  • По-третє, серйозне впливом геть Інстаграм надав ТикТок. Багато хто реально не хоче йти в ТікТок, де танцюють «безглузді малолітки», але готові дивитися ці ж танці в Інсті.

Розробники Інстаграм намагалися відродити стрічку, змінюючи хронологію, розширюючи її зовнішніми публікаціями тощо. Однак, користувачі не схвалили ні того, ні іншого. Незважаючи на те, що багато сучасних сервісів побудовані за моделлю рекомендацій, людям якось не зайшло бачити у себе в стрічці фотографії сторонніх.

Проте оголошення Instagram про переорієнтацію на відео теж не зустріло позитивної реакції аудиторії, заради якої, здавалося б, ці зміни і запланували. Користувачі почали писати гендиректору соціальної мережі з проханням не робити з Інсти аналог ТікТок та зберегти як фотографії, так і традиційну стрічку. Їм не сподобалася думка, що колись унікальний сервіс перестане бути таким.

Відео Reels в Instagram

Але треба усвідомлювати те, що потрібно ядру. Інстаграм зробив ставку на відео не просто так, тому що їх дивляться. Справа в тому, що переважна більшість ніколи нічого не коментує і нічого не закликає. Вони просто користуються сервісом так, як їм подобається, а подобаються їм, як свідчить практика, саме відео. Я суджу це по собі: стрічку давно перестав дивитися, сториси дивлюся все рідше, а ось ріллси час від часу поглядаю.

Це те, про що говорив гендиректор «Інстаграм» . Адже навіть якщо розробники ніяк не перероблять інтерфейс програми для зручнішого перегляду відео, сам факт їхньої наявності зробить так, що люди все одно будуть дивитися саме їх. Просто тому, що зараз такий час, і ТікТок тут не до чого. Інста не намагається мімікрувати під нього, а просто реагує на попит, який є і який безглуздо якось заперечувати.

Чи це добре? На мій погляд, безглуздо присуджувати оцінки природних змін, що відбуваються на ринку. Вони просто є, і від них нікуди не подітися. Вчора ми насолоджувалися фотками в Інстаграмі , потім перейшли на сториси, а тепер дивимося відео, тому що вони відповідають нашим потребам. Їх банально цікаво дивитися, і Інстаграм просто змінюється разом із нашими уподобаннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Instagram
  • Останні записи

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024