У європейських школах заборонили користуватися браузером Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство освіти Нідерландів ухвалило рішення ввести обмеження на використання Chrome OS та веб-браузера Chrome до серпня 2023 через побоювання з приводу конфіденційності даних.

Чиновники стурбовані тим, що сервіси Google збирають дані учнів та надають їх великим рекламним мережам. Також є побоювання щодо порушення Загального регламенту ЄС із захисту даних (GDPR).

Освітні заклади та школи, які все одно хочуть продовжувати використовувати сервіси Google, повинні виконати додаткові рекомендовані дії. Зокрема, відключити такі служби, як автоматичний переклад веб-сайтів та перевірка орфографії, які можуть призвести до витоку даних користувача. Крім того, географічне розташування для зберігання даних Google Cloud має бути встановлене на Європу, а користувачам не можна змінювати налаштування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті, персоналізація реклами повинна бути відключена, вбудовування YouTube має використовуватися в режимі підвищеної конфіденційності, а пошукова система Google повинна бути повністю виключена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.