Російські державні компанії більше не мають серверів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через санкції російські держкомпанії втратили можливість купувати сервери та системи зберігання даних. У другому кварталі закупівлі цих товарів скоротилися в сім разів порівняно з минулим роком.

За даними Федерального оператора електронних торгів, у другому кварталі 2022 року російські держпідприємства уклали контракти на купівлю серверів лише на 3,9 млрд рублів ($6,6 млн).

Після українського вторгнення всі міжнародні IT-компанії пішли з російського ринку. Вітчизняні розробники «Байкал Електроніка» і НВЦ «Елвіс» зупинили або провалили свої проекти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Росії нікуди звернутися по допомогу.

Однак державні підприємства відмовляються визнавати проблему. Обладнання, кажуть, не бракує, а державних замовлень все менше, оскільки «цифрові проекти» відходять на другий план. Але сервери потрібні постійно, не тільки для нових проектів, а й для підтримки роботи компаній. Учасники ринку вже відзначають негативний вплив урядового скорочення замовлень комп’ютерної техніки від виробників. Їм не вистачає обігових коштів, і єдиний вихід – кредити під високі відсотки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.