Яку сферу IT вибрати у 2022-2023: ТОП-5 затребуваних спеціальностей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Наші експерти довго стежать за динамікою розвитку IT-професій на світовому ринку.

Реклама

Представляємо вам топ спеціальностей, які будуть особливо актуальні та непогано оплачувані у 2022-2023.

Список складений директор компанії SkySoft  Нор Дмитром .

Веб розробка

Це популярна, можна сказати традиційна спеціальність. Вона завжди потрібна і за неї завжди платитимуть, тому що інтернет розвивається і багато програм та процесів переноситься в інтернет. Фахівець у цій галузі повинен писати веб-додатки різної складності: від простого сайту, до складного веб-додатку на кшталт інтернет-банкінгу.

Штучний інтелект

Нині ця спеціальність потрібна т.к. потрібні додатки, які робитимуть частину роботи за людину. Це програми вищого рівня, ніж просто програмне забезпечення, тому що вони повинні іноді приймати прості рішення, які людям не цікаві. Фахівець у цій галузі писатиме програми, які будуть використовувати складні математичні обчислення, тому тут потрібна хороша математична підготовка.

Інформаційна безпека

Ця спеціальність по суті трендова в наш непростий час, т.к. ніхто зараз не застрахований від витоків інформації та зламів різноманітних програм. Фахівець у цій галузі повинен добре знати роботу мереж та функціонування серверів.

Big Data

Ця спеціальність чимось схожа на штучний інтелект, але вона простіша, так тут менше умов у програмах. Тут більше потрібно приділяти увагу обробці великих масивів даних. Фахівець у цій галузі писатиме додатки, які будуть обробляти великі масиви даних, які зараз скрізь використовуються, т.к. все переводиться в цифровий вигляд.

DevOps

Ця спеціальність з обслуговування серверів. Сервери використовуються скрізь. Навіть простий сайт розміщується на сервері, не кажучи вже про складні веб-сервіси, які потрібно постійно розвантажувати та оптимізувати. Фахівець у цій галузі повинен знати роботу мереж та розуміти функціонування серверного програмного забезпечення.

Окремо хотілося б додати, що популярними є і будуть суміжні спеціальності, такі як біоінформатика, математична кібернетика та подібні. Це професії недалекого майбутнього.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ