Xiaomi забула про свої обіцянки: відомо скільки заробляє компанія на кожному Xiaomi 12S Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Згідно з дослідженням Counterpoint, апаратна вартість Xiaomi 12S Ultra у версії з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ флеш-пам’яті становить близько 517 доларів, при цьому смартфон надійшов у продаж за 887 доларів.

Реклама

Навесні 2018 року генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь заявив, що компанія відмовляється отримувати від продажу смартфонів, електронних компонентів IoT та всіляких гаджетів більше ніж 5% прибутку. Це цифра з урахуванням вирахування податків, витрат на просування бренду та сервіс користувача. У 2019 році він знову підтвердив, що компанія не робитиме надто великої накрутки на свої смартфони, обмежуючись прибутком у 5%.

Тут варто звернути увагу на те, що підрахована сума включає тільки вартість комплектуючих, але не включає витрати на проектування, складування, логістику, маркетинг і таке інше. Але в даному випадку, як і у випадку зі всіма сучасними смартфонами Xiaomi, прибуток явно перевищує 5%. Подорожчання смартфонів Xiaomi відбулося протягом останніх двох років і до цього поступово вже звикли. Відносно доступними у виробника залишилися бренди Redmi та Poco.

Експерти відзначають, що вартість обладнання Xiaomi 12S Ultra досить висока, оскільки в смартфоні використовуються об’єктиви Leica, мобільна платформа Snapdragon 8 Plus Gen 1, чудовий екран, процесор керування живленням Xiaomi Surging G1 та інші компоненти.

Після того як Xiaomi12S Ultra надійшов у продаж, Лей Цзюнь сказав, що рейтинг відкликань телефону досяг 98%, що є найвищим рейтингом серед продуктів Xiaomi високого класу за останні два роки. Це підтверджує, що Xiaomi робить все краще та краще на флагманах високого класу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: