Intel готується підняти ціни на свої чіпи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє видання Nikkei Asia, компанія Intel попередила своїх клієнтів про майбутнє підняття цін на цілу низку продукції, посилаючись на збільшення витрат на виробництво. Журналісти з’ясували, що саме подорожчає і скільки.

У повідомленні Intel до партнерів йдеться, що підвищення цін обумовлено зростанням витрат на виробництво, матеріали та робочу силу. Світова інфляція також внесла свої корективи. Крім того, зараз у світі спостерігається надлишок обладнання, тому що з початку року попит на смартфони, персональні комп’ютери, телевізори та інші гаджети сильно знизився – у результаті компанії накопичилися нерозпродані запаси. Більш того, дефіцит напівпровідників, що спостерігався довгий час, також сходить нанівець, що випливає з падіння продажів техніки.

Зазначається, що нові цифри ще не затверджені та можуть відрізнятися для різних типів чипів. За наявною інформацією, перегляд цін торкнеться центральних процесорів для серверів і персональних комп’ютерів, модемів Wi-Fi і цілого спектру інших компонентів, що випускаються американською компанією. Знайомі із ситуацією джерела повідомляють, що різна продукція Intel може подорожчати на 10% і навіть 20%. Станеться це вже восени 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що найбільший у світі контрактний виробник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) нещодавно попередив своїх клієнтів, що з 2023 року підніме ціни на свою продукцію — менш ніж через рік після найбільшого підвищення цін за десятиліття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.