США успішно випробували гіперзвукову ракету – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повітряні сили США успішно випробували гіперзвукову ракету компанії Lockheed Martin Corp 12 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Джерела видання повідомили, що випробування пройшли на тлі зростаючої стурбованості щодо того, що Росія та Китай досягли більших успіхів у розробці власної гіперзвукової зброї.

Зазначається, що у вівторок біля узбережжя Каліфорнії військові успішно випробували ракету-носій повітряної зброї швидкого реагування (ARRW).

ARRW піднімається вгору під крилом літака перед тим, як він буде запущений до цілі. Гіперзвукова зброя рухається у верхніх шарах атмосфери зі швидкістю, що в п’ять разів перевищує швидкість звуку, або приблизно 6200 км на годину.

Підрядники оборонного відомства сподіваються отримати вигоду від переходу до гіперзвукової зброї не лише шляхом її створення, але й шляхом розробки нових механізмів виявлення та ураження.

Успішні випробування свідчать про прогрес США щодо розробки гіперзвукової зброї, хоча раніше бували й невдалі випробування, а також зростало занепокоєння, що Сполучені Штати відстають у гонці озброєнь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОreuters.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.