У Мінцифри розповіли правду про повістки через “Дію”

epa10018129 Members of the Bucha territorial defense forces take part in combat training near Kyiv (Kiev), Ukraine, 17 June 2022. Russian troops on 24 February entered Ukrainian territory, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA-EFE/OLEG PETRASYUK
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці не отримуватимуть повістки до армії через мобільний додаток “Дія”. Інформацію про протилежне розганяють ЗМІ країни-агресора для розхитування обстановки у суспільстві. Про це заявив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“По-перше, не читайте російські ЗМІ, тому що вони виробляють фейки та дестабілізують нашу країну. По-друге, такого точно не буде ніколи”, – сказав він.

Варто зазначити, що перша згадка про повістки в “Дії” з’явилася на початку травня у соціальних мережах. Тоді Мінцифри теж давало спростування інформації та закликало громадян стежити за повідомленнями лише з офіційних джерел.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдине пов’язане зараз із мобілізацією та програмою “Дія” – можливість бронювання військовозобов’язаних IT-фахівців. Бронювання – своєрідне відстрочення від служби на визначений законодавством період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.