Влада США вимагає від Apple і Google видалити TikTok з магазинів додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) звернулася до Apple та Google з вимогою видалити TikTok зі своїх магазинів додатків через «таємні методи роботи з даними», повідомляє видання TechCrunch.

Комісар FCC Брендан Карр написав листа голові Apple Тіму Куку та генеральному директору Google Сундару Пічаї, в якому стверджується, що співробітники TikTok у Китаї мають доступ до даних користувачів у США, незважаючи на заяви компанії, які передбачають протилежне.

«Як ви знаєте, TikTok – це додаток, доступний мільйонам американців через ваші магазини додатків, і він збирає величезну кількість конфіденційних даних про користувачів із США. TikTok належить пекінській ByteDance – організації, яка належить комуністам. Отже, вона має виконувати вимоги КНР про стеження. Очевидно, що TikTok становить неприйнятну загрозу національній безпеці через широке збирання даних у поєднанні з явно неконтрольованим доступом Пекіна до цих конфіденційних даних», — йдеться у листі.

Карр також посилається на розслідування BuzzFeed News, згідно з яким співробітники TikTok в Китаї мали доступ до даних користувача в США аж до січня 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple і Google мають час видалити TikTok з App Store і Google Play до 8 липня. Інакше компанії повинні надати звіт із роз’ясненням причини, через яку вони не можуть обмежити доступ до програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.