Відомо, які гаджети Apple отримають чіп M2

На початку червня відбувся реліз MacBook Pro та Air на процесорі М2. За даними Bloomberg , у найближчі роки Apple випустить ще низку новинок, оснащених цим чіпом. Крім того, до виходу готуються чотири покращені версії M2. Розповідаємо деталі звіту.

Комп’ютери Mac

Повідомляється, що Купертіно збирається розширити лінійку процесорів M2, представивши потужніші рішення для професійної роботи. Майбутні платформи вийдуть під назвами M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra та M2 Extreme. За чутками , вони будуть виконані з використанням 3-нм техпроцесу та запропонують підвищену продуктивність за рахунок збільшеної кількості транзисторів, ядер CPU та GPU.

M2 Max оснастять 12 обчислювальними ядрами та 38-ядерною графічною підсистемою. Для порівняння: M1 Max має лише 10 ядер CPU та 32 ядра GPU. Точних специфікацій M2 Pro та M2 Ultra поки не названо. Але очікується, що чіпи стануть як мінімум на 20% швидше за попередників. Нарешті, M2 Extreme – топова модель серії – призначена для флагманських настільних ПК та забезпечить найкращі показники у лінійці.

За даними журналіста Марка Гурмана, незабаром з’являться такі пристрої Mac на основі нових SoC:

  • Mac mini з M2;
  • MacBook Pro 13.3″ з M2
  • Mac mini з M2 Pro;
  • MacBook Pro 14″ та 16″ з M2 Pro та M2 Max;
  • Mac Pro з M2 Ultra та M2 Extreme.

Терміни їхнього виходу поки не повідомляються.

iPad

Традиційно Apple оновить лінійку планшетів iPad Pro на процесорах M-серії. До неї увійдуть моделі з 11- та 12,9-дюймовими дисплеями. Ще, згідно з інсайдами, на нас чекає iPad Pro з нестандартно великою діагоналлю (14,1 дюйма). Новинка, як і решта апаратів, комплектується чіпсетом M2. Щоправда, на відміну від них, крупний планшет може втратити матрицю типу miniLED та підтримку технології ProMotion 120 Гц.

Таке рішення пов’язують з збоями в ланцюжку поставок дисплеїв для Apple. Основною фішкою гаджета має стати саме розмір, який дозволить краще розкрити переваги iPadOS та її нового способу багатозадачності – Stage Manager. Планшет отримає 16 ГБ оперативної пам’яті та до 512 ГБ на вбудованому накопичувачі. Його презентація очікується на початку 2023 року.

З найближчих анонсів у вересні, ймовірно, представлять апгрейд базового iPad 10.2 за 329 доларів. Пристрій матиме IPS-матрицю з роздільною здатністю 2360×1640 і перейде на роз’єм USB-C. Апаратною платформою виступить Apple A14 Bionic із підтримкою мереж 5G.

XR-гарнітура

Розкрито подробиці про гарнітуру змішаної реальності Apple, чутки про яку не вщухають останній рік. Аксесуар поставлятиметься з чіпом М2 та 16 ГБ ОЗУ. З такими характеристиками пристрій виявиться потужнішим за більшість конкурентів. Але зараз перед інженерами Купертіно постало питання про ефективне охолодження, повідомляють інформатори.

Виведення зображення забезпечать два дисплеї microLED з роздільною здатністю 4К. Ще гаджету приписують модем за допомогою Wi-Fi 6E, функції відстеження очей, розпізнавання об’єктів і управління жестами. Реліз гарнітури має відбутися у січні 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.