Військовий експерт розповів про особливості системи ПРО, яку отримає Україна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними CNN, цього тижня Вашингтон офіційно оголосить про надання Україні системи NASAMS. Одна батарея цього комплексу протиракетної оборони складається із 54 ракет. Особливості норвезької системи було розкрито у Twitter військовим експертом К. Оуеном.

За його словами, NASAMS є зенітним комплексом з ракетами «поверхня-повітря». Установки системи ПРО виробляються Норвегії. При цьому використовуються американські ракети AMRAAM. Один протиракетний комплекс може паралельно «вести» до 72 повітряних цілей.

Оуен наголосив, що AMRAAM є найпоширенішими ракетами серед держав НАТО. Загалом на озброєнні армій країн північноатлантичного альянсу перебувають понад 10 тис. таких ракет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім ракетної установки, до складу комплексу ПРО входять радари MPQ-64 і норвезька система управління боєм FDC. Він може ефективно вражати цілі на відстані 25 кілометрів. Точність влучення дорівнює 85%.

До складу батареї NASAMS входять:

  • Пускові установки (9 одиниць).
  • Радар MPQ-64F (3 одиниці).
  • Вогневий контрольний центр (1 одиниця).
  • Машина зв’язку (1 одиниця).
  • Машина пасивного наведення (1 одиниця).

Вартість батареї складає близько 64 млн. USD. 54 ракети, що входять до її складу, можуть бути випущені за 12 сек. Існує три покоління комплексу ПРО. Армії країн NATO використовують комплекси другого та третього покоління. Який комплекс буде поставлено в Україну американцями, невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.