Тепер можна за 1 гривню надіслати посилку через «Нову пошту»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Нова пошта» тестує нову послугу надсилання посилок із поштомата. Тестування проходить у Києві та триватиме до кінця червня, вартість відправлення на даний час складає 1 грн.


Як зробити відправку посилки з пошти:
  1. Оновити мобільну програму Нової пошти, щоб у розділі Створити Посилання з’явився додатковий підпункт місця надсилання — поштомат.
  2. Створити самостійно електронну накладну для посилки у додатку.
  3. Самостійно вдома запакувати посилку.
  4. Підійти до поштамату з посилкою, відкрити створену накладну та натиснути «Відкрити комірку».
  5. Покласти в комірку упаковане відправлення без маркування.
  6. Підтвердити завантаження у мобільному додатку.
  7. Закрити комірку.
Після того, як клієнт підтвердив завантаження посилки до пошти, диспетчер автоматично отримує повідомлення про надходження нової посилки і надсилає виклик кур’єру для забору відправки. Кур’єр отримує повідомлення від диспетчера через спеціальний мобільний додаток для кур’єрів Нової пошти. Повідомлення надходить із зазначенням електронної накладної та номера конкретної пошти. Кур’єр приїжджає до пошти кілька разів на день до 18:00.
Коли кур’єр відкриє комірку та перевірить приналежність упаковки, він роздрукує через спеціальний мобільний маркувальний пристрій та наклеїть його на посилку. Далі він відвозить її до сортувального депо, де відбувається подальший розподіл по регіону та місцю призначення. Якщо протягом доби після створення електронної накладної клієнт не покладе посилку в поштомат, система автоматично анулює електронну накладну. Якщо всі осередки вибраного поштомата на момент створення накладної зайняті, ви можете вибрати інший найближчий поштомат із вільними осередками. Нова пошта не обмежує кількість відправлень через поштомат за один раз, але є чітке правило – в один осередок можна покласти лише одне відправлення.

Критерії відправлення.

Відправляти можна будь-які посилки вагою до 20 кг, які містять книги, документи, взуття, іграшки, посуд, косметику, одяг, дрібну побутову техніку.
Заборонені предмети для відправлення:
  • гроші,
  • цінні папери,
  • зброя,
  • тварини,
  • продукти харчування,
  • лікарські засоби та інші відправлення з терміном придатності до 5 діб та які потребують певного температурного режиму,
  • відправлення брудні або з сильним запахом,
  • наркотики та інші речі, заборонені чинним законодавством.
Вимоги до упаковки – за правилами компанії. Необхідно використовувати надійні, непошкоджені коробки , конверти для документів та пакети для одягу до 2 кг. Важливо дбайливо пакувати тендітне, але якщо клієнт упакував неправильно – кур’єр надійно запакує посилку.
Після завершення тестування надсилання з поштомату буде доступне по всій країні. Нагадаємо, що сьогодні в Україні працюють 12 500 поштоматів, встановлених на вулицях, у під’їздах, магазинах, на заправках, ТРЦ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.