ПриватБанк пояснив, чому блокують карти клієнтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом клієнти ПриватБанку стали скаржитися на блокування карток. Зокрема люди заявляють про те, що не можуть у звичному режимі розпоряджатися власними коштами.

Як пояснив у коментарі прес-секретар ПриватБанку Олег Серга, це пов’язано з незаконними транзакціями та підозрілими переказами коштів.

«ПриватБанк є державною установою, тому ті чи інші дії провадяться виключно в рамках закону. Просто так карти ніхто не блокує. Причиною можуть бути незаконні транзакції. Якщо банк це зауважує, то рахунки можуть бути заблоковані до з’ясування обставин», – пояснив прес-секретар.

В установі пояснили, що згідно з пунктом законодавства «Про запобігання та протидію легалізації фінансів, отриманих незаконними методами», банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу виявляє правильність транзакцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представник банку також зазначив, що у зв’язку з військовим становищем у країні перевірка транзакцій проводиться ретельніше. Таким чином, держава намагається уникнути фінансування терористичних груп та агентів Москви.

«З початку війни ми заблокували чимало карток. Однак, не завжди власники картки винні, адже шахраї можуть користуватися ними без відома власників. Це вдається через перевипуск SIM-карток. Тому радимо зареєструвати мобільний номер, щоб не стати жертвою шахраїв», – додав Серга.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.