Як оформити допомогу в Дії на 9750 гривень на непідконтрольній території і по всій Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надало роз’яснення, як жителям СОТ або територій, де ведуться бойові дії, подати заяву про надання або відновлення статусу безробітної та призначення державної допомоги.

Зауважимо, що у безпечних регіонах можна зареєструватися як дистанційно (через портал або мобільний додаток «Дія»), так і офлайн — звернутися особисто до найближчого Центру зайнятості.

Особа, яка знаходиться на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії, може отримати або відновити статус безробітного та право на державну допомогу, звернувшись до Центру зайнятості в режимі онлайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є п’ять варіантів, як це зробити:

  • подати заяву в електронній формі через «Дію»;
  • заповнити онлайн-анкету;
  • користуватися ботом;
  • надіслати пакет документів електронною поштою inbox@es.dcz.gov.ua;
  • звернутися на гарячу лінію: 0800509966.

Максимальний розмір допомоги безробітним на час дії військового стану — 9750 грн.

Статус безробітного надається особі з дня реєстрації в Центрі зайнятості, а допомога призначається з першого дня надання відповідного статусу.

Проте зауважимо, що держава припиняє виплачувати допомогу тим зареєстрованим безробітним, які перебувають за кордоном понад 30 днів.

Надання статусу безробітного внутрішньо переміщеним особам, а також особам, які перебувають на СОТ або на території, де йдуть бойові дії, — за умови, що люди не мають документів, необхідних для реєстрації їх як безробітних та/або документального підтвердження страхового стажу, трудової діяльності, заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) – проводиться на підставі відомостей, що є в державних реєстрах, інформаційних системах та базах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.