Новини України та Світу

Як українцям у Європі заощаджувати на оплаті мобільного зв’язку: обрати місцевого чи українського оператора?

Share
Час читання: 2 хв.

у Польщі, Німеччині, Чехії та ще 13 країнах ЄС спеціальні умови, щоб користуватися зв’язком за кордоном. Фактично оператор скасував роумінгові тарифи та дав можливість користуватися за кордоном українськими тарифами.  

Щоб користуватися інтернетом, дзвінками в Україну та на номери країни перебування, достатньо лише оплачувати свій тарифний план. Однак є нюанси, про які ми розповімо детальніше.

Спочатку про всі плюси. У перші дні війни українські біженці у Польщі масово отримали безкоштовні сім-картки місцевих операторів і  певний час мали безоплатний зв’язок. Але такі  сервіси нині згортають, тож українцям треба або обрати послуги місцевих операторів, або обслуговуватися на «домашніх умовах» у свого українського оператора.

У Польщі одні з найнижчих у Європі тарифів на мобільний зв’язок, втім ціни українських операторів ще більш доступні.  До того ж баланс Київстару можна поповнювати гривнею через додатки українських банків без складних валютних конвертацій – звісно, комісії та курсові різниці додають вартості зв’язку. Оплата стартового пакета місцевого оператора – 30–35 злотих у найекономніших пакетах. Це приблизно 7–8 євро, що дорожче за 3,5–4 євро в українських операторів. 

Тому спеціальна пропозиція Київстару дасть його абонентам можливість щомісяця на одному номері трохи заощаджувати, при цьому отримуючи досить великий обсяг послуг. Наприклад, тариф «ТВІЙ Вибір» дозволяє використати 15 Гб мобільного інтернету, для дзвінків у мережі Київстар і  на всі вхідні виклики діє безліміт, а ще додатково є 200 хвилин для дзвінків на номери інших операторів в Україні та в країні перебування.

Такі умови діють у 16 країнах ЄС: Польщі, Німеччині, Чехії, Франції, Іспанії, Нідерландах і багатьох інших. Із повним списком можна ознайомитися на сайті оператора за посиланням.

Для порівняння: в оператора T-Mobile у тарифах за 30–40 злотих 10–15 Гб мобільного трафіка. Проте польські оператори дають досить багато хвилин на дзвінки до України. У Plus, Play і T-Mobile – від 200 до 1000 хвилин для вихідних дзвінків в Україну на місяць. Виняток становить лише Orange, який тарифікує їх окремо – 60 хвилин на місяць за 10 злотих (понад 2 євро).

Але є й особливості.  Спеціальні умови діють не у всіх тарифах передоплати, а лише в пакетах 2019–2022 років: «LOVE UA», «ТВІЙ Старт», «ТВІЙ Вибір», «ТВІЙ Оптимум», «ВСЕ РАЗОМ Оптимум», «Безлім Відео», «Спілкування без меж» і деяких інших. Їхній перелік також є на сайті оператора. Проте якщо у вас інший тариф, то його варто змінити на той, де діють спецумови. Це можна зробити в застосунку для самообслуговування Мій Київстар.

А от якщо у вас контракт або корпоративний тариф, то все простіше – спеціальні умови діють майже у  всіх тарифах. Для вас у більшості тарифних планів надається розширений пакет послуг у роумінгу без доплат. Додатково до основного тарифу – 15 Гб мобільного інтернету, безлімітні вхідні дзвінки, 500 хвилин для вихідних дзвінків на українські та польські номери, 50 SMS. Не списуються мегабайти під час використання безлімітних застосунків: месенджерів, онлайн-карт та інших сервісів.

Окремо зазначимо, що оператори у Польщі у разі укладання контрактів можуть просити від українців, як і від інших нерезидентів, додаткову заставу. На балансі «заморожують» певну суму – і це також підвищує вартість зв’язку. Тож оплативши свій український тариф, можна заощадити декілька десятків євро протягом кількох місяців.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple змушена буде змінити iOS на подобу Android

    Єврокомісія надіслала Apple застереження з вимогою надати стороннім розробникам та виробникам повний доступ до всіх…

    20.09.2024

    Оновлений OnePlus 13 вийде з вражаючими 24 ГБ оперативної пам’яті

    Новий OnePlus 13 дебютує наступного місяця в Китаї, а глобальний випуск заплановано на пізніше. Ми…

    20.09.2024

    Автономність iPhone підвищується завдяки зниженню частоти процесора в iOS 18

    Фахівці радять користувачам по всьому світу утриматися від оновлення до iOS 18, поки не вийдуть…

    20.09.2024

    Galaxy S25 і S25 Plus збережуть швидкість заряджання, як у попередників S22

    Китайський регулятор 3C сертифікував дві нові моделі смартфонів Samsung – SM-S9310 та SM-S9360, які відповідають…

    20.09.2024

    Samsung Galaxy Ring скоро отримає два додаткових варіанти розміру

    Samsung Galaxy Ring, який був презентований у лютому, незабаром з'явиться у двох нових розмірах –…

    20.09.2024

    Sony представляє обмежену серію консолей та аксесуарів PlayStation на честь 30-річчя

    Цього року Sony святкує 30-річчя бренду PlayStation і випускає обмежену серію консолей та аксесуарів. Серед…

    20.09.2024