Британія визнала Apple та Google монополістами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британський орган з нагляду за конкуренцією опублікував остаточний звіт про дослідження ринку мобільних екосистем. У ньому стверджується, що Apple і Google – монополісти, тому потрібне втручання регулюючих органів.

Фахівці CMA дійшли висновку, що так звана дуополія Apple та Google очевидна. У компаній стійкий прибуток на ринку мобільних екосистем, вони, по суті, «володіють усіма картками». Саме тому слід дати іншим компаніям «рівні шанси конкурувати».

CMA також пропонує почати поглиблене розслідування з двома акцентами: один на мобільних браузерах, а інший на обмеженнях Apple на хмарні ігри через App Store. Крім цього, регулюючий орган оголосив, що вживає примусових заходів проти Google щодо його методів оплати в магазинах додатків. IT-гіганта підозрюють у антиконкурентних діях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.