Японці скинули гігантську турбіну в океан, щоб отримувати нескінченну енергію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японські інженери сконструювали турбіну, щоб перетворити потік води на електроенергію.

Компанія Ishikawajima-Harima Heavy Industries займається розробкою технології вже понад десять років та співпрацює з Організацією з розвитку нових енергетичних та промислових технологій (NEDO). У лютому проект пройшов успішне випробування у водах біля південно-західного узбережжя Японії.

Пристрій прив’язують на дно якорним канатом і силовими кабелями, воно може зорієнтуватися, щоб знайти найбільш ефективне положення для вироблення енергії за рахунок поштовху глибоководного течії і направити її в мережу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прототип турбіни назвали Kairyu, він перекладається як океанська течія. Його фюзеляж становить 20 м, він оточений парою циліндрів однакового розміру, у кожному з яких розміщена система виробітку електроенергії, прикріплена до 11-метрової лопатки турбіни.

Kairyu спроектували так, щоб він знаходився приблизно 50 м під водою. Коли він пливе до поверхні, створюється опір, воно забезпечує необхідний крутний момент на турбінах. Кожна з лопат обертається, щоб пристрій залишалося відносно стабільним.

При швидкості від двох до чотирьох вузлів (близько одного-двох метрів за секунду) Kairyu здатний виробляти загалом 100 кіловат енергії.

100 кіловат це небагато, але технологію планують масштабувати та створити пристрій 20-метровими турбінами, щоб виробляти понад 2 мегават.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.