Новини України та Світу

Незабаром роз’єм USB Typ-C стане обов’язковим у ЄС

Share
Час читання: < 1 хв.

Нещодавно Європейський Союз вирішив домовитись і згодом досягти ще однієї спільної мети – випуск електронних пристроїв із роз’ємом USB Typ-C. Це правило набуде чинності восени 2024 року, тобто трохи більше ніж за два роки. Під подібні вимоги підпадатимуть поки що не всі пристрої, а лише малого та середнього розміру. 

Планшети, смартфони, гарнітура, електронні книги, стовпчики, камери і т.д. – всі ці пристрої мають перейти на загальноприйнятий стандарт USB Typ-C. Ноутбуки це правило також стосуватиметься, але трохи пізніше. Їх виробники будуть змушені також перейти на USB Typ-C, але через 40 місяців після ухвалення закону, тобто через 3 роки та 3 місяці.

Яка мета ухвалення такого рішення? ЄС хочуть зменшити електронні відходи, а людям полегшити життя. Якщо всі пристрої будуть мати однаковий роз’єм, користувач зможе придбати один зарядний пристрій і використовувати його з усіма своїми пристроями. Згідно з прес-релізом, в ЄС люди витрачають на покупку зарядних пристроїв близько 250 мільйонів євро на рік. Водночас електронні відходи від зарядок якими не користуються, становлять 11 000 тонн на рік. Це величезні цифри і тому Євросоюз вирішив прийняти рішення щодо заміни всіх роз’ємів на USB Typ-C.

Для виробників електроніки ці зміни не принесуть багато дискомфорту, адже всі й так потроху починають переходити на USB Typ-C, крім бренду Apple. Вони продовжують використовувати свій особливий тип зарядки – Lighting, хоча останнім часом ходять чутки, що вони планують в нових моделях вже використовувати USB Typ-C.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024