1 млн Гбіт/сек: у Японії випробували найновіший інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Японії встановили новий рекорд швидкості передачі даних – 1,02 петабіту за секунду (Пбіт/с). Що ще краще, прориву було досягнуто за допомогою оптоволоконних кабелів, які мають бути сумісні з існуючою інфраструктурою.

Навіть NASA отримає “всього” 400 Гбіт/с, коли ESnet6 буде розгорнутий у 2023 році. При швидкості 1 Пбіт/с теоретично можна транслювати 10 мільйонів каналів із роздільною здатністю 8K, стверджує команда.

Новий рекорд було встановлено дослідниками з японського Національного інституту інформаційних та комунікаційних технологій (NICT) з використанням нових технологій: оптичне волокно містить чотири жили – скляні трубки, якими передаються сигнали, – замість звичайної однієї. Смуга пропускання розширена до рекордних 20 ТГц завдяки технології, відомій як мультиплексування з розподілом по довжині хвилі (WDM).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця смуга складається з 801 хвильового каналу, розподіленого за трьома діапазонами. За допомогою деяких інших нових технологій оптичного посилення та модуляції сигналу команда досягла рекордної швидкості 1,02 Пбіт/с, передаючи дані через 51,7 км оптоволоконних кабелів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.