Презентація Apple вже за тиждень. Що покажуть на WWDC 2022?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залишилися лічені дні до WWDC 2022, літньої конференції Apple для розробників. На ній представлять апдейти програмних продуктів компанії (iOS, iPadOS та інших), а також новинки у лінійці комп’ютерів Mac. Розповідаємо, чого чекати.

iOS 16

За наявними відомостями, дизайн майбутньої ОС не зазнає глобальних змін. На екрані блокування з’являться віджети та запрацює функція Always-On Display. При відображенні даних частота розгортки дисплея зменшиться за рахунок технології LTPO. Це допоможе зберегти заряд акумулятора. На старті фішка буде доступна для iPhone 14 Pro та 14 Pro Max .

Зовнішній вигляд системи адаптують під зменшений виріз у екрані, який очікується в цих моделях. Оптимізація буде потрібна і від розробників стороннього ПЗ. Віджети в iOS стануть інтерактивними – наприклад, дозволять ставити таймер або перемикати треки в медіаплеєрі. Оновлять інтерфейс штатних утиліт “Погода”, Apple Maps та Messages. Ймовірно, покращать швидкодію та енергоефективність операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За попередніми даними, перейти на iOS 16 зможуть смартфони не старші за iPhone 7. Тобто моделі iPhone 6S, 6S Plus і iPhone SE (2016) залишаться на iOS 15.

iPadOS 16, macOS 13

В апдейті для планшетів Купертіно продовжить удосконалювати багатозадачність, запозичуючи ідеї у десктопних ОС. Згідно з інсайдами, в iPadOS 16 додадуть багатовіконний режим , що дозволяє взаємодіяти з кількома програмами одночасно. 

Імовірно, опція схожа на режим планшета з Windows і автоматично активуватиметься при підключенні клавіатури. Також, за чутками, однією з значних змін в iPadOS може стати нативна підтримка десктопних програм з macOS, сумісних з чіпами M1. Традиційно в систему перекочує більшість нововведень iOS 16.

Що стосується macOS 13, очікується використання більш щільної інтеграції з iOS. Оператор може перейняти стилістику мобільної платформи в деяких меню. Перероблять дизайн системних програм Safari, Messages, Music, «Подкасти» та інших. Хоча Apple завершує перехід на фірмові процесори М-серії, оновлення буде доступне і більш старих моделей Mac на основі Intel.

До того Купертіно представить апдейти для інших прошивок своїх гаджетів. Подробиць про них небагато. Відомо, що до tvOS 16 додадуть більше функцій розумного будинку. А WatchOS 9 матиме поліпшення для відстеження здоров’я та фізичної активності.

Mac та гарнітура AR/VR

На березневій презентації «яблучна» корпорація офіційно підтвердила , що працює над оновленням лінійки Mac Pro. Анонс комп’ютера очікується на червневій конференції. За даними Bloomberg , IT-гігант також готує актуальну версію MacBook Air. Лептоп отримає новий дизайн як актуальні Pro-моделі, але в більш тонкому корпусі. Є відомості, що ноутбук вийде в різних кольорах на зразок iMac 24″.

Нарешті, компанія може презентувати довгоочікувану гарнітуру змішаної реальності, чутки про яку не вщухають останній рік. Повідомляється, що аксесуар оснастять двома OLED-дисплеями та 14 камерами для відстеження міміки власника та положення у просторі. Пристрій працює автономно. Новинка буде поставлятися з окремою ОС та магазином програм з упором на геймінг та відеоконференції. Вартість гарнітури оцінюється в межах 2000 доларів. Старт продажів очікується у 2023 році.

WWDC 2022 почнеться 6 червня о 20:00 за київським часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.