Маск назвав основну загрозу для людської цивілізації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рівень народжуваності продовжує знижуватись у багатьох державах світу. Підприємець І. Маск вважає природне зменшення населення серйозною глобальною загрозою. За його словами, з «колапсом населення» людство зіткнеться за 20 років.

Населення нашої планети безупинно зростало кілька тисячоліть. У 1800-х роках на Землі відбулася промислова революція, після якої рівень народжуваності почав збільшуватися за експонентом. Поточні тренди не обіцяють людству нічого доброго. Народжуваність знижується у багатьох країнах світу. Як приклад Маск навів Японію. Упродовж останнього року чисельність населення цієї країни зменшилась на 644 тис. чол. По суті японська нація повільно вимирає.

Маск зазначив, що якщо протягом наступних 20 років штучний інтелект не поневолить нашу планету, то найбільшою проблемою для людства стане скорочення чисельності населення Землі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що Маск неодноразово виступав із критикою аналітиків, які висловлювали побоювання щодо кліматичних змін та перенаселення. Позиція Маска зводилася до того, що з довкіллям нічого не станеться навіть у тому випадку, якщо чисельність населення Землі збільшиться вдвічі. Найімовірніше, що занепокоєння мільярдера скороченням чисельності населення пояснюється тим, що він не залишає надії колонізувати Марс. Задля реалізації цього проекту Маску знадобиться дуже багато людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.