WhatsApp з 1 червня перестане працювати на всіх смартфонах Android та iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з 1 червня, месенджер WhatsApp стане зовсім непридатним для подальшого використання на всіх моделях смартфонів, що працюють на базі операційних систем Android 4.4 KitKat та iOS 10, а разом з тим будь-яких ще старіших. 

На всіх таких це ПЗ стане недоступно для подальшого використання, тому користуватися ним стане неможливо. При підключенні до серверів месенджера з’являтиметься повідомлення з помилкою, тому ніяк продовжити використання сервісу не вдасться. 

За словами розробників, відмова від старих застарілих версій операційних систем – це вимушений захід, який дозволить сервісу і далі активно розвиватися. Крім того, застарілими моделями телефонів користується порівняно небагато людей, лише кілька десятків мільйонів, тоді як загальна аудиторія месенджера перевищує 2,5 млрд людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подія, що відбудеться, не торкнеться користувачів смартфонів, що функціонують під управлінням операційних систем Android 5.0 Lollipop і iOS 11, а також будь-яких більш нових. 

Саме тому, щоб не залишитися без доступу до цього ПЗ, слід встановити на свій смартфон актуальну версію ОС, а якщо така недоступна з будь-яких причин, доведеться обирати між відмовою від WhatsApp і, крім того, покупкою нового мобільного пристрою. 

Ніяк інакше продовжувати користуватися цим месенджером не вдасться, тобто це все і кожен можуть навіть і не розраховувати. Подібне нововведення має позитивно позначитися на захищеності користувача листування, а також воно дозволить месенджеру активніше впроваджувати нові можливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.